ارزش غذایی و خواص تخم مرغ بومی

تخم مرغ بومی قهوه ای رنگ یک ماده غذایی با ارزش فراوان است که از دو ماده به نام های زرده و سفیده تشکیل شده و دورش را پوسته احاطه کرده و هریک از این دوماده اصلی خواص و فواید متعددی دارند.
تخم مرغ ماده غذایی بسیار مغذی با بالاترین ارزش غذای یاست که امروزه از مرغ های بومی و صنعتی (ماشینی) بدست می آید اما مرغ های بومی از تخم های مقوی تری برخوردارند و رنگ پوسته این تخم ها قهوه ای می باشد.
تخم مرغ صادراتی بومی و قهوه ای رنگ از دو ماده زرده و سفیده تشکیل می شوند که پوسته قهوه ای رنگ دورشان را احاطه کرده و به علت خواص بیشماری که این تخم ها دارند از اهمیت ویژه برخوردار هستند و توسط مرغ های بومی در محیطهای ویژه تولید می گردند.

ارزش غذایی تخم مرغ های بومی

تخم مرغ ها ارزش غذایی بالایی به علت مواد معدنی سرشار دارند که در این بین تخم های محلی یا قهوه ای رنگ دارای ارزش غذایی بالاتر هستند و میزان املاح ضروری موجود در آنها بیش از تخم مرغ های سفید و صنعتی است.
تخم مرغ های بومی ارزش انرژی زایی زیادی دارند و بطور متوسط از هشتاد کیلو کالری انرژی برخوردارند و با مصرف یک عدد از آنها می توانید سه درصد از نیاز روزانه تان به انرژی را تامین کنید.
پروتئینی که در تخم مرغ های بومی وجود دارند از ارزش بیولوژیک بالایی برخوردار بوده و بطور کلی این منابع پروتئینه از منابع پروتئینه گیاهی و حیوانی دیگر غنی تر هستند به بیانی دیگر تخم مرغ های بومی از هر منبع پروتئینه دیگری میزان پروتئین فراوان تر دارند.
پروتئین ها هم در زرده و هم در سفیده وجود دارند و در سفیده پروتئین بیشتر است و همچنین با نام آلبومین شناخته می شوند.
در یک عدد تخم مرغ بومی و محلی تمامی ویتامین هایی را که بدن تان به آنها محتاج است، یافت خواهید کرد به جز ویتامین سی تمامی این ویتامین ها را می توانید از طریق خوردن تخم مرغ در بدن تامین نمایید به خصوص ویتامین ای و دی را به خوبی می تواند تامین کند.
درواقع تخم مرغ از خواص زیاد برخوردار است و اگر از نوع بومی باشد به مراتب خواص و فواید بیشتری دارد و بدن را از هر نیاز ضروری مرتفع می سازد.

تخم مرغ بومی

منبع: خوراک دام و طیور ایران