تخم مرغ های مرغوب و سفیدی که از مرغ های صنعتی بدست می آیند امروزه بیشترین تولید را دارند و با بهترین روش ها در مرغداری ها تولید شده و همچنین بعد از تولید توسط مراکز عرضه کننده قابل خریداری می باشند.
تخم مرغ ماده غذایی با ارزش و بسیار پرمصرفی می باشد که در دو نوع محلی و صنعتی تولید و عرضه می گردد که در نوع سفید توسط مرغ های صنعتی تولید می شوند و با مرغوب ترین کیفیت در اختیار مشتریان قرار می گیرند.
تخم مرغ هایی که از مرغ ها به روش صنعتی بدست می آیند امروزه در زمره پرمصرف ترین محصولات خوراکی و پروتئینه قرار دارند و در مراکز پرورشی طیور با بهترین کیفیت بعمل می آیند.
خواص تخم مرغ در صنعت
تخم مرغ چه در نوع صنعتی یا ماشینی باشد و چه در نوع محلی باشد از ارزش غذایی بالایی برخوردار است و از پروتئین سرشار می باشد و حتی ویتامین های متعددی در آن موجود است.
ارزش غذایی تخم مرغ بسیار بالاست اما در صنعت کاربرد های متعددی دارد و این کاربرد ها به علت وجود این ارزش غذایی می باشد بطوریکه از تخم مرغ در صنعت کیک و شیرینی پزی استفاده های زیادی می شود.
خاصیت کف کنندگی تخم مرغ ها باعث شده است از آن برای تهیه کیک و شیرینی های اسفنجی مصرف شود و یا ساختار کیک را به خاطر این خاصیت حفظ کند.
به گفته متخصصین تخم مرغ و زرده ی آن یک امولسیفایر به حساب می آید و خوب است بدانید که امولسیفیکاسیون به تعلیق مایع در مایع گفته می شود، زرده تخم مرغ هم به علت داشتن این خاصیت بهترین کاربرد را در صنعت سس سازی دارد و به جدا ساختن سرکه و روغن می انجامد.
تخم مرغ صادراتی صنعتی امروزه در تمامی مراکز تولیدی کیک و شیرینی بیشترین مصرف را دارند و در برخی دیگر از شرکت ها هم به شکل پاستوریزه در می آیند و بصورت آماده عرضه می گردند.
نیم بند شدن یا انعقاد هم از ویژگی های دیگری است که در تخم مرغ وجود دارد و به همین خاطر در تولید کولوچه بهترین کارآیی را دارد.
بطور کلی امروزه بهترین تخم مرغ ها بصورت ماشینی یا صنعتی تولید می شوند که پس از جمع آوری از مرغداری های معتبر به بازار روانه شده و توسط مراکز خرید ارائه می گردند.
منبع: خوراک دام و طیور ایران