خواص و ارزش تغذیه ای تخم مرغ

تخم مرغ منبع و ذخیره ای غنی از پروتئین و دیگر ریزمغذی های ضروری و مفید می باشد که از ارزش تغذیه ای بسیار زیاد برخوردار است و مصرفش خواص فراوانی بهمراه دارد.
تخم مرغ محصولی پروتئینه است که امروزه با پرورش مرغ های تخمی و محلی در مرغداری های معتبر بعمل می آید و در اشکال گوناگونی مثل بسته بندی، پاستوریزه، دوزرده و… به بازار روانه می شود.
تخم مرغ امروزه بر اساس گفته متخصصان باید روزانه مصرف شود و مصرف یک عدد تخم مرغ در روز برای یک فرد بالغ ضروری است. افرادیکه به کارهای فکری در طول روز مشغول هستند نیز می باید آن را مصرف کنند تا هم از نظر ذهنی و هم از نظر جسمی تقویت شوند و انرژی کافی را داشته باشند.

فواید تخم مرغ

تخم مرغ فواید و خواص زیادی دارد که یکی از این فواید مربوط می شود به تامین انرژی و کالری مورد نیاز روزانه یک فرد بالغ، به بیانی دیگر مصرف تخم مرغ باعث می شود 76 کیلوکالری انرژی به بدن وارد شود و سه درصد از نیاز مان را تامین کند و همچنین بتوانیم در طول روز فعالیت های فکری را انجام دهیم.
این ماده غذایی با ارزش علاوه بر انرژِی از پروتئین بالایی هم تشکیل شده و ارزش بیولیژیکی اش بسیار بالاست و از نظر وجود پروتئین حتی از گوشت هم غنی تر است.
یکی دیگر از فواید تخم مرغ این است که ویتامین زیادی به بدن وارد می سازد بدین صورت که یک عدد تخم مرغ در خود تمامی ویتامین ها را دارد و به جز ویتامین سی می توانید هر ویتامین دیگری را با مصرفش به بدن وارد کنید.
علاوه بر این در تخم مرغ املاح معدنی، ریزمغذی ها و اسید های چرب ضروری هم وجود دارند که برخی از آنها عبارتند از:

  • سلنیوم
  • کلسیم
  • فسفر
  • آهن
  • کربوهیدرات

بطور کلی تخم مرغ صادراتی غذایی سالم و مقوی است که ارزش تغذیه ای اش بالا بوده و مصرفش برای تمامی افراد توصیه می شود.
منبع: خوراک دام و طیور ایران