تخم مرغ های پاستوریزه محصولاتی هستند که در انواع مختلفی از بسته های پلاستیکی بصورت مایع زرده و سفیده عرضه می شوند و با تازه ترین کیفیت در بازار تجارت محصولات ویتامینه ارائه می گردند.
تخم مرغ های پاستوریزه محصولاتی هستند که در بازار تجارت تخم مرغ و فرآورده های پروتئینه از استقبال گسترده ای برخوردار هستند و در سه نوع سفیده خالص، مایع زرده و مخلو سفیده زرده بفروش می رسند.
مایع تخم مرغ پاستوریزه تمامی خواص مربوط به زرده و سفیده را داراست و در انواع مختلفی از بسته بندی های پلاستیکی ارائه می شود.
تولید مایع تخم مرغ پاستوریزه
تخم مرغ های پاستوریزه این روزها به خاطر کاربرد فراوان شان در صنایع گوناگون مورد توجه عموم مردم قرار گرفته اند به همین خاطر شرکت های مختلفی اقدام به تولید این محصولات پروتئینه نموده اند.برای تولید مایع پاستوریزه تخم مرغ ابتدا تازه ترین تخم مرغ ها جمع آوری و از سوی کارخانه خریداری می شوند سپس تخم مرغ ها را با استفاده از نقاله به اتاق های شست و شو منتقل می سازند.
در این مرحله فضولات چسبیده به پوسته یا آلودگی های سطح پوسته از تخم مرغ ها جدا می شوند و بعد از آن به اتاق خشک کن ارسال می شوند.
پس از آن تخم مرغ ها داخل دستگاه تخم مرغ شکن جای می گیرند و بعد از شکسته شدن سفیده از زرده تفکیک می شود یعنی دستگاه به گونه ای به تخم مرغ ها فشار وارد می کند که سفیده جدا می شود و در مخزن خاصی قرار می گیرد و زرده نیز به همین صورت وارد مخزن مخصوص ریخته می شود.
بعد از این اقدامات فرایند پاستوریزاسیون شروع می شود و با کمک بخار و فشار هر نوع میکروب و باکتری تحت فشار نابود می شود البته این باکتری ها امکان دارد هیچ خطری برای مصرف کننده در پی نداشته باشند و یا این امکان وجود دارد که برای مصرف کننده آسیب جدی وارد کنند، در هر صورت باکتری ها از بین رفته و مایع تخم مرغ عاری از مواد مضر می شود.
مایع پاستوریزه بعد از سرد شدن به درون کیسه های پلاستیکی ریخته شده و در اندازه های گوناگون و اشکال مختلف بسته بندی می شوند بدین صورت که سفیده و زرده یا جداگانه بسته بندی می شوند و یا اینکه مخلوط با هم ارائه می گردند.
منبع: خوراک دام و طیور ایران