تخم مرغ های دوزرده محصولاتی بعمل آمده از مرغ های صنعتی هستند که با شیوه های تغذیه ای تولید می شوند و بعنوان بهترین تخم مرغ ها در بازار تجارت خرید و فروش می شوند.
تخم مرغ غذایی است که درصد بیشتر مردم آن را بعنوان صبحانه ای مقوی می شناسند و بعنوان یک منبع سرشار از پروتئین بعد از ورزش یا قبل از فعالیت های مغزی مصرفش می کنند.
یک عدد تخم مرغ دارای امگا سه و فسفر فراوان بوده و اسید های چرب ضروری زیادی دارد که بیشتر این مواد معدنی مفید در زرده هستند. امروزه برخی از این تخم مرغ ها با دوزرده تولید می شوند و در بازار تجارت پررونقی دارند.
تولید تخم مرغ های دوزرده
تخم مرغ دوزرده همانطور که می دانید از خواص بیشتری برخوردار است و اسید های چرب، فسفر، پروتئین و ریزمغذی های بسیار بیشتری از دیگر تخم ها دارد چراکه زرده آن دو برابر بوده و حتی اندازه اش بزرگتر می باشد.
جالب است بدانید که این تخم مرغ های درشت و دوزرده بهترین مکمل پروتئینه برای ورزشکاران به حساب می آیند و جالب تر این است که روش های گوناگونی موجب تولید این تخم مرغ صادراتی می شوند.
یکی از عوامل وجود چنین تخم مرغ هایی تغییرات ژنتیکی می باشند یعنی مرغ ها ممکن است بعلت وجود بیماری تغییراتی داشته باشند و این تغییرات روی تخم موثر واقع گردد در نتیجه تخم ها از دو زرده برخوردار می گردند.
البته تغییرات ژنتیکی تنها بخاطر بیماری بروز پیدا نمی کند بلکه عوامل متعددی در این امر دخالت دارند که همگی به تغییر شکل ظاهری و داخلی تخم ها منجر می شوند.
یکی دیگر از رایج ترین شیوه ها در شکل گرفتن تخم مرغ های دوزرده دخالت دست انسان است بعنی با برنامه های تغذیه ای باعث می شویم که تخم مرغ ها از دوزرده برخوردار گردند.
در خصوص تغذیه مرغ ها باید برنامه غذایی خاصی طی ده روز به آنها خورانده شود که در این برنامه چرم گیاه نقش اساسی دارد، این گیاه بومی ایران است و همراه با آرد ذرت و نان خشک و دیگر مواد مغذی و خوراکی موجب پدید آمده دو نطفه در تخم شده و نوعی دوقلوزایی را پدید می آورند و در نتیجه تخم ها دوزرده می شوند.
منبع: خوراک دام و طیور ایران