تخم مرغ های محلی یا بومی محصولاتی با پوسته کرم رنگ و قهوه ای روشن هستند که از مرغ های بومی بصورت ارگانیک بعمل آمده اند و حاوی ترکیبات مغذی و مواد معدنی مفید می باشند.
تخم مرغ محصولی است که از دو قسمت خوراکی زرده و سفیده تشکیل شده است و در دو نوع صنعتی و بومی بیشترین تولید را دارد که در این بین تخم مرغ های محلی یا بومی بیشترین طرفداران را دارند و اگرچه از نظر کمی تولید شان کمتر از تخم مرغ های صنعتی ست، ولی از نظر ترکیبات و مواد معدنی بسیار غنی تر می باشند و به همین دلیل مورد استقبال عموم مردم قرار گرفته اند.
ترکیبات مغذی تخم مرغ های محلی
تخم مرغ یک ماده غذایی بسیار ارزشمند است که حدود 5.12 درصدش را پروتئین تشکیل داده و تمامی اسید آمینه های مورد نیاز و ضروری بدن را در خود دارد.
خوب است بدانید که تخم مرغ صادراتی محلی می توانند چهار درصد از نیاز مان به انرژی را در طول روز مرتفع سازد و به غیر از ویتامین C مابقی ویتامین های بدن یک فرد بالغ را تامین سازد.
تخم مرغ های محلی از زرده هایی پررنگ تر از دیگر تخم مرغ ها برخوردارند و این نشاندهنده ارزش تغذیه بالای این تخم هاست بطوریکه گفته می شود زرده تخم مرغ هرچه پررنگ تر باشد مواد معدنی اش بیشتر است.
بیشتر چربی های مفید موجود در تخم مرغ را در زرده آن می توانید یافت کنید بدین شکل که حدود هشت درصد در سفیده بوده و درصد کمی در سفیده موجود است.
منبع: خوراک دام و طیور ایران