انواع مختلفی از تخم مرغ های مرغوب امروزه با بهترین شیوه ها پاستوریزه می گردند و توسط شرکت های تولیدی مشهور بعنوان سالم ترین تخم مرغ ها بفروش می رسند.
تخم مرغ ها بهترین فرآورده های بدست آمده از مرغ های تخمی می باشند که هم از نظر پروتئین حیوانی و هم از نظر ویتامین و اسید های چرب ضروری غنی هستند و علاوه بر آن انرژی خوبی هم دارند. این محصولات اگرچه مقوی ترین مواد غذایی محسوب می شوند و مصرفش شان اگرچه به تقویت بدن کمک می کند اما ممکن است به خاطر ناسالم بودن موجب بیماری و ضعف عمومی بدن گردند و با این وجود ممکن است مصرف شان برای کودکان و سالمندان خطرساز باشد.
علت تولید تخم مرغ پاستوریزه
عوامل مختلفی وجود دارند که باعث ناسالمی تخم مرغ ها می شوند که رایج ترینش وجود باکتری درون تخم مرغ است که این باکتری ها به چند شیوه به تخم مرغ نفوذ می کنند.اولین شیوه قبل از تولید تخم است بدین صورت که مرغ تخمی بیمار است و باکتری یا ویروس از طریق بدن پرنده به تخم سرایت می کند و وارد تخم می شود. شیوه دوم که باعث می شود باکتری به تخم نفوذ کند بعد از تولید تخم است بعنی زمانیکه مرغ تخم گذاشته و باکتری ها از سد دفاعی پوسته تخم وارد می شوند و درون تخم رشد می یابند.
این دو شیوه معمولی ترین شیوه های نفوذ باکتری ها هستند که علل گوناگونی دارند ولی برای پیشگیری از بروز چنین خطراتی امروزه تخم مرغ ها بصورت پاستوریزه تولید می شوند که با انجام فرایند پاستوریزاسیون مانع تکثیر هر نوع میکروبی می شوند و شرایط را برای زنده ماندن باکتری ها سخت می سازند.
با پاستوریزه کردن تخم مرغ ها با استفاده از بخار نه تنها باکتری های احتمالی از بین می روند بلکه تخم مرغ ها سالم ترین کیفیت را خواهند داشت و هر فردی با اطمینان خاطر می تواند از آنها مصرف کند.
صرف نظر از مزیت های بهداشتی و سلامتی که این تخم مرغ ها دارند، می توان به مزایای دیگری هم اشاره کرد بعنوان مثال این محصولات هیچ نوع ضایعاتی همچون پوسته ندارند و در سه نوع تفکیک شده عرضه می گردند و به راحتی قابل مصرف هستند.
سه نوع از تخم مرغ های پاستوریزه عبارتند از زرده، سفیده و مخلوطی از این دو که هریک بنا بر نیاز مشتری ها تهیه و تولید شده اند.
منبع: خوراک دام و طیور ایران