تخم مرغ پس از تشخیص نطفه دار بودن با جداسازی نطفه دار و بدون نطفه، بین بازار و کارخانه جوجه کشی تقسیم و خرید و فروش میشود.
چگونه تخم مرغ نطفه دار تشخیص داده می شود؟
لازم به ذکر است که تخم مرغ عمدتا به دو صورت بومی و صنعتی تولید و به بازار عرضه می شود. نطفه دار کردن تخم مرغ به صورت طبیعی و یا با استفاده از دستگاه انجام می شود. تشخیص نطفه دار بودن تخم مرغ، با دستگاه و توسط کادری مجرب انجام می شود که ساده ترین آن از یک محفظه ی کوچک که یک لامپ داخل آن نصب شده و دارای سوراخی در بالاست تشکیل شده است. برای مشخص شدن نطفه داری، باید تخم مرغ را روی سوراخ قرار داد و چراغ را روشن کرد اگر نطفه دار باشد لکه ای در آن دیده میشود. عموما تخم مرغ صادراتی بدون نطفه را جدا کرده و برای فروش به بازار می فرستند و تخم مرغ های نطفه دار را برای باروری به کارخانه های جوجه کشی ارسال می کنند.