تخم مرغ محصولی بدست آمده از مرغ می باشد که در تامین ویتامین و پروتئین های ضروری بدن بهترین منبع پروتئینه و ویتامینه محسوب می شود و امروزه نیز بصورت تازه و سالم به سایر کشورها صادرات می گردد.
امروزه تخم مرغ بعنوان یک غذای کامل و سالم بصورت تازه در بازار عرضه می شود و توسط عموم مردم در جهت رفع نیاز اولیه یعنی خوراک، مصرف می شود، اغلب خانواده ها از تخم مرغ بعنوان صبحانه ای کامل یاد می کنند.
تخم مرغ دو قسمت اصلی دارد که درون یک پوسته نازک ولی با سد دفاعی قوی در مقابل باکتری ها، جمع شده اند. زرده قسمتی درونی می باشد که در واقع دورش را سفیده احاطه کرده و در واقع همان نطفه می باشد.
خواص تخم مرغ
هریک از قسمت ها یعنی سفیده و زرده بهترین خواص دارند اما بطور کلی بیشترین درصد پروتئین تخم مرغ در زرده تجمع یافته است.
افرادی که هرروز ساعات زیادی را پشت کامپیوتر می گذرانند می توانند صبح یک زرده کامل را بصورت آبپز بخورند چراکه این زرده بیشتر نیاز های بدن را رفع نموده و مغز آمادگی فعالیت دارد و چشم ها نیز خسته نخواهند شد بطوریکه در تخم مرغ آنتی اکسیدان هایی مثل زئاکسانتین و لوتئین وجود دارند و برای سلامت و تقویت چشم بسیار موثرند.
در تخم مرغ ریز مغذی هایی همچون کولین و سلنیوم وجود دارند و بر اساس یافته های پزشکی کولین به رشد مغز جنین کمک می کند و برای زنان باردار یک رژیم غذایی مناسب به شمار می رود.
سلنیوم موجو در آن هم به تقویت سیستم دفاعی بدن و قوی تر شدن این سیستم کمک می کند و بدن را در وضعیت سلامت کامل حفظ می کند.
از جمله فوایدی که مصرف تخم مرغ صادراتی دارد خاصیت ضد سرطان بودنش می باشد که از رشد تومورهای بدخیم هم جلوگیری بعمل می آورد.
امروزه تخم مرغ در حد گسترده ای در کشورمان تولید می شود که پس از تولید در بسته بندی های گوناگون بصورت تازه صادرات می گردد و بعنوان سالم ترین ماده غذایی بفروش می رسد.
منبع: خوراک دام و طیور ایران