تخم مرغ های بومی نوعی از باکیفیت ترین تخم مرغ ها، حاصل مرغ های بومی می باشند که بصورت ارگانیک در بازار عرضه می شوند و با کیفیت اعلا بفروش می رسند.
مرغ هایی که بومی و خانگی هستند اغلب بعنوان مرغ هایی با ارزش شناخته می شوند چراکه گوشت خوبی تولید می کنند و حتی تخم های تولید شده از آنها بهترین درجه کیفی را دارد.
این مرغ ها نسبت به مرغ های سفید که صنعتی هستند کمتر تخم می گذارند ولی گوشت شان بسیار اعلاست و با کیفیت ترین گوشت سفید مرغ محسوب می شود.
تخم مرغ های بومی
مرغ های بومی همانطور که اشاره کردیم تخم هایی با کیفیت بهتر تولید می کنند و اگر دقت داشته باشید متوجه خواهید شد که زرده این تخم مرغ ها رو به نارنجی است و این دلیل بر وجود پروتئین و اسید های چرب ضروری در زرده می باشد که بیشتر از دیگر تخم ها در آن موجود است.تخم مرغ های بومی بطور کلی خواص بیشتری دارند و ارزش غذایی شان بیشتر است و اغلب در روستا ها یا مراکز پرورشی بصورت ارگانیک بعمل می آیند.
این تخم مرغ ها پروتئین سرشاری دارند و کمیاب ترین اسید های آمینه را می توان در آنها یافت و همچنین ویتامین و امگا سه موجود در آنها در کنار فسفر بسیار زیاد، می توانند به حفظ سلامت بدن کمک کنند.
خوب است بدانید که ورزشکاران می توانند بعد از تمرین های سنگین از تخم مرغ های بومی مصرف کنند و آن را بصورت آب پز بخورند تا ماهیچه ها تقویت شوند حتی برای تقویت و ورزیدگی ذهن نیز می توان این تخم مرغ ها را بصورت آب پز مصرف کرد تا از نظر ذهنی با کمبود انرژی مواجه نشوید.
در کل تخم مرغ هایی که از مرغ های بومی و خانگی بدست می آیند از نظر خواص و وجود ریزمغذیها با سایر تخم مرغ های صنعتی فرق دارند و با بهترین کیفیت بفروش می رسند.
منبع: خوراک دام و طیور ایران