تخم مرغ های محلی از محصولاتی ارگانیک هستند که هم اکنون در بسیاری از روستاها تولید می گردند و یا توسط مراکز پرورشی معتبر بصورت بسته بندی با تازه ترین کیفیت بفروش می رسند.
محصولات غذایی ارگانیک و بدون آنتی بیوتیک محصولاتی هستند که امروزه با وجود آنتی بیوتیک ها یا محرک های رشد و هورمون ها از اهمیت بالایی برخوردار شده اند و اغلب بعنوان سالم ترین محصولات غذایی شناخته می شوند.
مردم نیز با توجه به برخی از توصیه های پزشکی به خرید محصولات ارگانیک تمایل بیشتری دارند ولی در برخی ازین محصولات کمتر می توان نوع ارگانیک آن را یافت مثل تخم مرغ.
تخم مرغ های ارگانیک محلی
از جمله مواد غذایی پرمصرفی که در دو نوع ارگانیک و غیر ارگانیک در بازار ارائه می گردد تخم مرغ است که بیشتر تخم مرغ های موجود در بازار از روش های پرورش صنعتی مرغ بعمل آمده اند ولی برخی از تخم مرغ ها وجود دارند که از مرغ ها با شیوه سنتی بعمل آمده اند و تخم مرغ های ارگانیک محسوب می شوند مثل تخم مرغ های محلی یا بومی که بیشتر توسط روستاییان تولید شده و یا برخی از فارم های تخمی با شیوه های سنتی به تولید آن مشغولند.
تخم مرغ های محلی دارای پوسته قهوه ای هستند و در برخی از یافته ها عنوان شده است که این تخم مرغ ها کیفیت غذایی بیشتری نسبت به نوع صنعتی دارند.
تخم مرغ های محلی که از مرغ های بومی بعمل آمده اند دارای زرده هایی پررنگ تر هم هستند که گفته می شود زرده پررنگ از زرده های کمرنگتر پروتئین و اسید چرب بیشتر دارند بنابراین می توان گفت تخم مرغ های بومی منابع سرشار از بهترین پروتئین هایند و اگر بصورت سنتی بعمل آمده باشند یک غذای سالم و کامل به حساب می آیند.
امروزه تخم مرغ صادراتی محلی هم توسط مراکز و فارم های بزرگ تخمگذار تولید می شوند و هم توسط تولید کنندگان روستایی در روستاها تولید می گردند و هم بصورت بسته بندی شده و یا بصورت فله ای در معرض فروش قرار می گیرند.
تخم مرغ های عرضه شده با تازه ترین کیفیت وارد بازار شده اند و مشتریان می توانند این محصولات را با مراجعه به سایت های معتبر تهیه کنند و در اوزان بالا سفارش دهند.
منبع: خوراک دام و طیور ایران