تخم مرغ های محلی نسبت به تخم مرغ های ماشینی مقوی تر بوده و بعنوان سالم ترین و ارگانیک ترین تخم مرغ ها شناخته می شوند و توسط مراکز فروش قابل خرید هستند.
مرغ های محلی پرنده هایی هستند که بیشتر بعنوان طیور گوشتی شناخته می شوند و گوشت شان هم بصورت ارگانیک فرآوری می گردد یعنی پرورش این نوع مرغ ها بصورت طبیعی و ارگانیک رایج شده و هر نوع محصول پروتئینه و ویتامینه حاصل از آنها ارگانیک و سالم است.
این مرغ ها علاوه بر گوشت مقوی از سالم ترین تخم مرغ ها برخوردارند و از روی شکل ظاهری تاحدودی می توان به محلی بودن و بومی بودن تخم ها پی برد.
تخم مرغ های بومی و محلی
تخم مرغ صادراتی حاصل از مرغ های بومی و محلی رنگی کرم و متمایل به قهوه ای روشن دارند که وجه تمایزشان با دیگر تخم مرغ ها در رنگ شان است ولی از نظر وجود مواد مغذی غنی تر از تخم مرغ های سفید رنگ و ماشینی می باشند.
زرده این تخم مرغ ها پررنگ تر بوده و به نارنجی تمایل دارد، خوب است بدانید که هرچه زرده تخم مرغ پررنگ تر باشد پروتئین و ریزمغذی های بیشتری در آن وجود دارند و از آنجایی که تخم مرغ های محلی از زرده های نارنجی برخوردارند در می یابیم که این تخم مرغ ها بسیار مقوی و سالم هستند.
در تخم مرغ های محلی حجم بالایی از پروتئین جمع شده اند و از وجود ویتامین های گوناگون غنی هستند بطوریکه گفته می شود تمام ویتامین ها را در تخم مرغ های محلی می توان یافت و به جز ویتامین سی هر ویتامین مفید دیگری در آن موجود است.
در حال حاضر تخم مرغ های محلی بصورت کاملا استاندارد توسط مراکز معتبر تولید می شوند و تحت عنوان مقوی ترین و سالم ترین تخم ها به بازار عرضه می گردند و بصورت کلی یا جزئی بفروش می رسند.
منبع: خوراک دام و طیور ایران