تخم مرغ های پاستوریزه امروزه در بسته بندی های مختلفی در سه شکل سفیده، زرده و مخلوط عرضه می شوند و توسط معتبر ترین مراکز بفروش می رسند.
تخم مرغ های پاستوریزه محصولاتی بعمل آمده از تخم مرغ های صنعتی یا ماشینی هستند که با استفاده از دستگاه های مدرن عاری از باکتری شده و در بسته بندی های استانداردی بفروش می رسند. این تخم مرغ ها بسته به نیاز مشتریان تولید می شوند و در کل سه شکل دارند یعنی نوعی از این محصولات تنها سفیده خالص است، برخی زرده و برخی هم مخلوطی از این دو می باشند.
تولید تخم مرغ پاستوریزه
تخم مرغ های پاستوریزه محصولاتی بسیار پرطرفدار می باشند که عاری از باکتری و هرنوع میکروبی بوده و بدون پوست به بازا عرضه می گردند. کارحانه های تولید کننده این نوع تخم مرغ ها ابتدا به مراکز تولیدی تخم مرغ مراجعه می کنند و با انتخاب سالم ترین و بهترین تخم مرغ ها آنها را به کارخانه وارد می سازند و در اولین مرحله اقدام به تمیز کردن و شستن آنها می نمایند.
بعد از شست و شو و جدا نمودن تخم مرغ های کم کیفیت بوسیله نوار های گردان تخم مرغ ها وارد دستگاه تخم مرغ شکن می شوند، این دستگاه با ایجاد فشار کوچکی می تواند تخم مرغ ها را بشکند و جالب اینجاست که امکان جدا نمودن سفیده و زرده نیز در این دستگاه وجود دارد.
پس از آن مایع آماده تخم مرغ را به درون مخازن بخار فرستاده و فرایند پاستوریزاسیون اجرا می شود و در این قسمت هرنوع باکتری که قبل و بعد از تولید تخم به درون تخم نفوذ پیدا کرده از بین می رود.
بعد از این فرایند تخم مرغ صادراتی بنا بر نیاز مشتریان بسته بندی می گردند بعنوان مثال زرده ها بصورت جدا گانه بسته بندی می شوند و سفیده ها نیز همینطور البته برخی از بسته بندی ها هم حاوی مخلوطی از این دو می باشد.
منبع: خوراک دام و طیور ایران