سفیده و زرده تخم مرغ دو منبع مملو از ویتامین و پروتئین اند که این روزها بصورت پاستوریزه و تفکیک شده فرآوری می گردند و در داخل بسته های پلاستیکی بفروش می رسند.
تخم مرغ ها مواد غذایی با ارزشی هستند که با داشتن زرده و سفیده نوعی منبع سرشار از پروتئین و ویتامین محسوب می شوند ازین رو مصرفشان در بسیاری از خانواده ها متداول است و روزانه این ماده غذایی را استفاده می کنند.
بطور کلی در سبد غذایی تمامی خانواده ها تخم مرغ صادراتی نقش مهمی را ایفا می کند و بخاطر داشتن خواص و فواید ناشی از ریزمغذی هایش در زمره سالم ترین مواد غذایی معرفی می گردد.
تولید سفید و زرده بصورت پاستوریزه
زرده و سفیده تخم مرغ همانطور که مستحضر شدید از مواد غذایی فراوانی برخوردارند و امروزه بصورت تفکیک شده ارائه می گردند یعنی زرده ها بصورت جداگانه و سفیده ها نیز بصورت مجزا در بسته بندی های پلاستیکی عرضه می شوند.
روند تفکیک سازی و پاستوریزاسیون این محصولات نیز امروزه با متدهای روز دنیا صورت می گیرد و در خط تولید شان مجهز ترین دستگاه ها در کارخانه های معتبر مشغول به فعالیت هستند.
در اولین مرحله تولید زرده و سفیده پاستوریزه افرادی از سوی کارخانه های تولیدی به مراکز تولید کننده تخم مرغ مراجعه می کنند و با انتخاب بهترین و باکیفیت ترین تخم مرغ ها، محصولات مرغوب را به کارخانه وارد می سازند.
تخم مرغ ها بعد از ورود به مراکز یاد شده از نظر کیفیت و سلامت مجدد چک می گردند و بعد از تایید به بخشی از کارخانه منتقل می شوند که در آنجا به شست و شوی تخم مرغ ها می پردازند.
فضولات و آلودگی های موجود روی پوسته زدوده شده و بعد از آن تخم مرغ ها خشک می شوند سپس به دستگاه هایی بنام تخم مرغ شکل وارد می گردند.
تخم مرغ شکن ها نیز با وارد ساختن فشار کمی باعث می شوند سفیده از پوسته درون مخزن ریخته شود و زرده در پوسته بماند سپس پوسته های حاوی زرده به مخازن دیگر منتقل می گردند.
بعد از تفکیک این دو بخش هریک از مخازن با استفاده از بخار و فشار و تغییر دما پاستوریزه می شوند و بعد از سرد شدن بصورت مایع عاری از باکتری داخل بسته بندی های پلاستیکی قرار می گیرند و همچنین با قیمت های مناسب بفروش می رسند.
منبع: خوراک دام و طیور ایران