تخم مرغ های بومی و محلی رنگی متمایل به قهوه ای دارند و نسبت به تخم مرغ های صنعتی و ماشینی ارزش غذایی شان بیشتر است ازین رو امروزه این تخم مرغ ها بصورت عمده یا جزئی عرضه شده و بفروش می رسند.
مرغ های بومی همان مرغ های محلی می باشند که بصورت ارگانیک در روستاها رشد می یابند و هرروز تخم می گذارند اما به خاطر اینکه نسبت به مرغ های سفید ماشینی تولید شان کمتر است و رشد شان نسبت به آنها کند تر می باشد، ازین رو پرورش کلی ندارند و تنها بصورت محدود آن هم در مراکز شخصی پرورش داده می شوند.
از آنجایی که این نژاد از مرغ ها تخم های باکیفیت تری می گذارند و خواص تخم های شان بیش از تخم مرغ های ماشینی است به همین خاطر تقاضا در بازار بسیار زیاد است، در این راستا امروزه تخم مرغ های بومی بصورت عمده یا جزئی عرضه می شوند و بصورت تازه بفروش می رسند.
خواص تخم مرغ های بومی
تخم مرغ های بومی منبعی سرشار از پروتئین می باشند و می توانند درصد بالایی از نیازهای جسمی مان در روز را تامین کنند و به علت داشتن املاع معدنی فراوان برای کسانیکه کارهای فکری سخت انجام می دهند بهترین ماده غذایی است.این تخم مرغ ها از تخم مرغ های معمولی زرده های نارنجی تری دارند و این نشان دهنده غنی بودن شان از پروتئین و ویتامین است.
تخم مرغ های بومی توانایی تامین چهار درصد از انرژی مورد نیاز یک فرد بالغ را دارند و مصرف شان موجب نرمی پوست می گردد چراکه در آن ویتامین ها وجود داشته و کلسترول های قابل انعطاف غشای سلول را در بدن حفظ می کنند.
امروزه تخم مرغ های بومی را می توانید بصورت جزئی و یا عمده از مراکز فروش معتبر تهیه نمایید و هرروز از تازه ترین تخم مرغ ها مصرف کنید.
منبع: خوراک دام و طیور ایران