تخم مرغ تازه یک صبحانه و یک غذای رایج در تمامی نقاط دنیاست که در کشور ما نیز این چنین است و بصورت بسته بندی شده از طریق سایت های معتبر و دفاتر پخش اینترنتی عرضه می شود.
تخم مرغ تازه یکی از اصلی ترین مواد غذایی در رژیم غذایی ما انسان هاست که هم در ایران و هم در سایر کشورها بعنوان بهترین غذا و بهترین صبحانه شناخته می شود ازین رو از اهمیت بالایی برخوردار است و برنامه های خاصی برای تولید بهترین تخم مرغ ها طراحی شده اند.
مهمترین عوامل موثر در تغییر کیفیت تخم مرغ
تخم مرغ ها دارای کیفیت های گوناگونی بوده و در اندازه های مختلفی توسط مرغ های تخمگذار در مرغداری ها تولید می شوند. اخیراً نوعی تخم مرغ تولید می شود که دارای دو زرده است و یا تخم مرغ ها بصورت پاستوریزه فرآوری می گردند اما بطور کلی عواملی غیر عفونی وجود دارند که منجر به تغییر کیفیت تخم مرغ ها می شوند و حتی تخم مرغ ها ممکن است بر اثر این عوامل اندازه کوچک و بزرگی پیدا کنند.مهمترین عاملی که می تواند در این خصوص موثر واقع گردد سن مرغ هاست یعنی مرغ های تخم گذاری که در مرغداری ها پرورش می یابند اگر از سن دو یا سه سالگی عبور کنند دیگر تخم هایی مثل سابق نخواهند گذاشت و کیفیت تخم ها بی نهایت پایین می آید و گاهی این کیفیت از ظاهر تخم مشخص می شود بطوریکه تخم اندازه کوچکی پیدا کرده و یا بسیار زیر تولید می گردد.
گاهی هم کیفیت تخم ها در ظاهر هیچ مشکلی ندارد اما از درون مشکل دار بوده و با آزمایشات خاصی معلوم می شود که تخم فاقد پروتئین کافیست.
صرف نظر از سن عوامل مهم دیگری هم در تغییر کیفیت تخم دخیل می باشند که برخی ازین عوامل در رابطه با تغذیه هستند و برخی هم به بیماری ها یا آنتی بیوتیک ها ربط دارند ولی بطورکلی اگر مرغ ها از تغذیه و محیط پرورش مناسب برخوردار گردند بی شک تخم مرغ های باکیفیت و درشتی تولید می کنند.
در حال حاضر مرغداری های بسیار زیادی زیر نظر افراد باتجربه تاسیس شده اند که با رعایت ملاک های خاصی به تولید گوشت و تخم مرغ مشغولند و بهترین محصولات را توسط مراکز پخش و دفاتر فروش اینترنتی عرضه می کنند.
برخی از شرکت ها هم با جمع آوری تخم مرغ ها آنها را بصورت بسته بندی شده تهیه کرده و با بسته بندی های تاریخ دار بعنوان تازه ترین تخم مرغ ها به فروش می رسانند.
منبع: خوراک دام و طیور ایران