مرغ های بومی نوعی از مرغ های دومنظوره گوشتی و تخمگذار هستند که با نام مرغ های محلی شناخته می شوند و امروزه تخم شان بصورت عمده توزیع و پخش می گردد و بعنوان تخم مرغ های ارگانیک بفروش می رسد.
مرغ های بومی یا محلی مرغ هایی با رنگ قهوه ای روشن، خاکستری یا مشکی هستند که در سال قادر به گذاشتن 200 تخم می باشند و گوشتی بسیار لذیذ دارند ازین رو هم در جهت تولید تخم و هم در راستای عرضه گوشت پرورش می یابند.
اغلب این مرغ ها در روستاها وجود دارند اما اخیراً برخی از مراکز و مرغداری ها به پرورش این مرغ ها مشغولند و بصورت ارگانیک و بدون هیچ آنتی بیوتیکی رشد می کنند در نتیجه محصولاتی که تولید می نمایند از نوع کاملاً ارگانیک است.
مرغ های محلی تخم هایی به رنگ قهوه ای روشن دارند و تخم شان از سایر تخم مرغ های صنعتی مقوی تر می باشد و حتی میزان املاح معدنی و پروتئین هم در آن بیشتر است.
تغذیه مرغ های بومی و محلی
مرغ های بومی و محلی که در روستاها پرورش می یابند اغلب از غذاهای طبیعی و باقیمانده سفره های غذا مصرف می کنند و گاه به آنها گندم داده می شود و از آنجایی که تمامی محصولات در روستا ها بطور ارگانیک و طبیعی بعمل می آیند، گوشت و تخم مرغ ارگانیک محسوب می شود.
در مراکز نگهداری و مرغداری ها هم این مرغ ها با استفاده از دان های ارگانیک و بدون آنتی بیوتیک و دارو رشد و تکثیر می یابند.
دان های مخصوص این مرغ ها نیز سرشار از مواد و املاح معدنی ست و در تولید شان مغذی ترین و غنی ترین مکمل های پروتئینه بطور طبیعی بکار رفته است.
امروزه تخم مرغ صادراتی محلی با بهترین و تازه ترین کیفیت و همچنین بصورت کاملا ارگانیک در بازار عرضه شده و بصورت عمده پخش و توزیع می گردد.
منبع: خوراک دام و طیور ایران